Nieuws

Wijzigingen spelregels seizoen 2022-2023

Created with Sketch.

Beste Scheidsrechterscoordinator,

 

Bij deze sturen wij jullie de spelregelwijzigingen welke gelden voor het komende seizoen. Deze zijn ook verwerkt in de spelregels welke je hier kan vinden.

 

Veel succes met alle te spelen en te fluiten wedstrijden.

 

Graag onder de aandacht brengen binnen de vereniging en doorsturen naar de scheidsrechters van de verenigingen zodat iedereen op de hoogte is.

Vertrouwende jullie op deze wijze voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

Wouter Gaillard
Medewerker Wedstrijdwezen
Nevobo

Wedstrijden vrijdag 4 februari

Created with Sketch.

Er worden deze avond 3 wedstrijden gespeeld, begeleiders en coaches zijn van harte welkom, helaas is er ivm een kleine tribune niet veel publiek mogelijk. We hebben plek voor maximaal 24 personen.

Tevens zal er controle worden uitgevoerd op de QR code en het is verplicht een mondkapje te dragen.

DOS H1 declasseert EVOBA H1 in streekderby

Created with Sketch.

Na weken van lockdown kon er bij DOS Lunteren eindelijk weer in competitie verband worden gevolleybald. Vrijdagavond 28 januari speelde DOS H1 in Ut Sporthuus tegen streekgenoot Evoba H1 uit Ederveen. Door uiteenlopende redenen kon het team van DOS niet voltallig aantreden.

Heren 1 had last van de zenuwen, want binnen no time stond er 1-8 op het scorebord. Coach Vink nam een time- out en vroeg zich af waar de ploeg mee bezig was? De peptalk hielp, want vervolgens sprokkelde DOS- puntje voor puntje binnen. Met een spannende eerste set als gevolg. Bij 25-26 kon Evoba de set beslissen maar een uitgeslagen bal gaf DOS weer lucht.Met twee degelijke aanvallen: een 3-m bal en een linksvoor aanval pakte DOS de eerste set met 28-26.

De tweede set speelde DOS haar eigen spelletje met vele tactische balletjes op rechtsvoor scoorden en Evoba had hierop geen antwoord. Met een duidelijke setstand van 25-16 was er geen vuiltje meer aan de lucht voor het Lunterse team.

In de derde set toonde Evoba meer lef en pakte deze dan ook verdiend met 20-25. Toch was het DOS, die in de vierde set met verstand bleef volleyballen. Bij de stand 19-16 kwam het kantelpunt; DOS speelde een paar tacktische prikballetjes en (de big Five punten) hield het hoofd koel. Met degelijkheid en met lef volleyballend werd deze set gewonnen met 25-19. Vier punten waren binnen.

Coach Vink gaf z’n ploeg de complimenten, hoe er als team collectief en geconcenteerd was gespeeld.

Vrijdagavond 4 februari speelt DOS H1 om 19.30 uur weer thuis tegen Invicta H1. Supporters zijn welkom.