Nieuws

Wedstrijden vrijdag 4 februari

Created with Sketch.

Er worden deze avond 3 wedstrijden gespeeld, begeleiders en coaches zijn van harte welkom, helaas is er ivm een kleine tribune niet veel publiek mogelijk. We hebben plek voor maximaal 24 personen.

Tevens zal er controle worden uitgevoerd op de QR code en het is verplicht een mondkapje te dragen.

DOS H1 declasseert EVOBA H1 in streekderby

Created with Sketch.

Na weken van lockdown kon er bij DOS Lunteren eindelijk weer in competitie verband worden gevolleybald. Vrijdagavond 28 januari speelde DOS H1 in Ut Sporthuus tegen streekgenoot Evoba H1 uit Ederveen. Door uiteenlopende redenen kon het team van DOS niet voltallig aantreden.

Heren 1 had last van de zenuwen, want binnen no time stond er 1-8 op het scorebord. Coach Vink nam een time- out en vroeg zich af waar de ploeg mee bezig was? De peptalk hielp, want vervolgens sprokkelde DOS- puntje voor puntje binnen. Met een spannende eerste set als gevolg. Bij 25-26 kon Evoba de set beslissen maar een uitgeslagen bal gaf DOS weer lucht.Met twee degelijke aanvallen: een 3-m bal en een linksvoor aanval pakte DOS de eerste set met 28-26.

De tweede set speelde DOS haar eigen spelletje met vele tactische balletjes op rechtsvoor scoorden en Evoba had hierop geen antwoord. Met een duidelijke setstand van 25-16 was er geen vuiltje meer aan de lucht voor het Lunterse team.

In de derde set toonde Evoba meer lef en pakte deze dan ook verdiend met 20-25. Toch was het DOS, die in de vierde set met verstand bleef volleyballen. Bij de stand 19-16 kwam het kantelpunt; DOS speelde een paar tacktische prikballetjes en (de big Five punten) hield het hoofd koel. Met degelijkheid en met lef volleyballend werd deze set gewonnen met 25-19. Vier punten waren binnen.

Coach Vink gaf z’n ploeg de complimenten, hoe er als team collectief en geconcenteerd was gespeeld.

Vrijdagavond 4 februari speelt DOS H1 om 19.30 uur weer thuis tegen Invicta H1. Supporters zijn welkom.

Herstart, publicatie en scenario's competitie

Created with Sketch.

We hebben vrijdagavond positief nieuws gekregen over het feit dat we weer mogen beginnen met trainen! Uiteraard onder voorwaarden en we blijven eraan werken om ook die op termijn los te kunnen laten.

De grootste onzekerheid voor de aankomende weken, is per wanneer we weer competitie kunnen spelen. Het is niet zeker of dat bij het volgende weegmoment (25 januari) al bekend wordt. Daarom zal er nog met meerdere scenario’s rekening gehouden moeten worden.

Planning en publicatie Het programma wordt in ieder geval verder ingepland vanaf woensdag 26 januari t/m 23 april, zodat we op het moment dat er weer competitie gespeeld kan worden, een vliegende start kunnen maken. De wedstrijden uit de jaarcompetitie die nog in het programma stonden op 24 en 25 januari zijn inmiddels uitgesteld. De wedstrijden uit de halfjaarscompetitie voor de 2e helft zijn nu gepubliceerd. Deze wedstrijden zijn eveneens ingepland vanaf 26 januari. Wedstrijdsecretarissen kunnen dit wedstrijdprogramma gaan optimaliseren. De conceptfase loopt t/m 25 januari (met een mogelijke velenging). Wedstrijdsecretarissen hoeven nog GEEN actie te ondernemen v.w.b. de wedstrijden zonder datum. Zodra bekend is wanneer de competitie gestart wordt, plant de Nevobo deze in eerste instantie nog zoveel mogelijk in. Voor het plannen van deze openstaande wedstrijden is er meer informatie nodig, inzake de halbeschikbaarheid. Als bij jullie bekend is wanneer de hal in de extra weken beschikbaar is, vul dit dan in op nevobo.nl. Hoe je dit doet, lees je in de handleiding online inschrijven op pagina 7. In de reserveweken 11-16 april en 17-23 april zijn door ons al wedstrijden ingepland, indien de halbeschikbaarheid was doorgegeven.

TIP: Onderlinge wedstrijden, zonder door de Nevobo aangewezen scheidsrechters, zijn op dit moment al toegestaan. Teams kunnen daarom onderlinge wedstrijden voor de competitie nu al gaan spelen als dit gewenst is. Het DWF is nog niet te gebruiken, maar als de uitslagen en spelersregistratie op papier worden genoteerd is het mogelijk om dit later toe te voegen in het DWF. Dit scheelt wellicht wat druk later in het seizoen.

Scenario’s Ter voorbereiding op de scenario’s hebben we eind vorig jaar een enquête uitgezet onder de verenigingen met de vraag of zij in de maand mei door willen spelen. 400 verenigingen (40%) hebben hierop gereageerd. Deze 40% vertegenwoordigt 60% van de teams. Door circa 75% van de respondenten is aangegeven dat zij tot en met het weekend van 21 mei door willen spelen om zo de competitie af te kunnen ronden. Een aanzienlijk deel van de verenigingen dus.

Hieronder zijn de scenario’s verder uitgewerkt.

Starten mogelijk direct na weegmoment van 25 januari (dus restant van speelweek 24 – 30 januari): Wanneer blijkt dat we snel na het weegmoment kunnen starten met de competitie, zullen we gebruik maken van de dagen in mei om op die manier zowel de jaar- als de halfjaarscompetities uit te spelen.

Starten in speelweek 31 januari – 6 februari: Bij een start in deze week is het voor de jaarcompetitie (senioren), ook met gebruikmaking van extra weken in mei, niet meer haalbaar om de hele competitie uit te spelen. Voor de jaarcompetities zullen we het einde van de competitie vooralsnog plannen op 23 april. Op dat moment zullen we d.m.v. het quotiënt tot een eindstand komen. We onderzoeken nog hoe we eventueel gebruikmakend van de speeldagen in mei, tot een opzet komen waarin we op basis van de eindstand tot kampioenen en degradanten komen, dan wel dat we toch ook voor de jaarcompetitie het seizoen nog langer doortrekken en dus het moment waarop de einstand op basis van quotiënt wordt bepaald later dan 23 april zullen leggen.
Voor de halfjaarscompetitie zullen we gebruik maken van de dagen in mei om op die manier de halfjaarscompetities uit te spelen.


Starten in speelweek 7 februari- 13 februari of later Zowel voor de halfjaars- als de jaarcompetitie wordt het einde van de competitie gepland op 23 april. Verdere uitwerking voor de maand mei (of en zo ja hoe) is mede afhankelijk van het daadwerkelijk moment dat er weer competitie gespeeld kan worden.

Regionale bekertoernooi In de communicatie volgende week na de persconferentie van 25 januari, zullen wij terugkomen op de mogelijkheden voor het regionale bekertoernooi.

Nevobo